REŠITVE SOLVENTNOST II

TRIJE STEBRI, ENA PREPROSTA REŠITEV

Dovolite, da CCH Tagetik upravlja kompleksnost Solventnosti II, tako da se lahko vi osredotočite na pregled dodane vrednosti in analiz poslovanja. S CCH Tagetik za Solventnost II prejmete pripravljeno rešitev za poročanje, ki združuje strokovno znanje za zagotavljanje upravljanja podatkov, mapiranja in sledljivosti. Pripravljeni boste na trenutno veljavna pravila in na spremembe, posodobitve ali dodatke, ki se lahko uvedejo v prihodnosti.

NOVO! Vizualizacija (za Solventnost II) zagotavlja vnaprej zgrajene nadzorne plošče na Stebru 3 Poročanje in razkritja.

ZAHTEVE

STEBER 1: KVANTITATIVNE ZAHTEVE

Za obravnavo kompleksnosti Stebra 1 ni potrebna kompleksna, težka informacijska rešitev. CCH Tagetik zagotavlja predpripravljene predloge, ki samodejno poročajo določene podatke, ki jih zahteva Solventnost II in zagotavlja pravila za izračun tako da pospeši skladnost s Stebrom 1, brez ročnega dela konsolidacije in izračunov.

STEBER 2: KVALITATIVNE ZAHTEVE IN NADZOR

Steber 2 s seboj prinaša veliko zahtev, ki jih je CCH Tagetik sposoben izpolniti. Naša aplikacija Steber 2 ima zmogljivost za prenos in obdelavo podatkov (ETL), zmožna se je povezati z zunanjimi sistemi, ima vgrajene potrebne izračune in poročila za Steber 2, ki se lahko prilagodijo po meri in vsebujejo tako številke kot opise za oddajo lastne ocene tveganj in solventnosti (ORSA). Poročila pa se ob vsaki spremembi ažurirajo kar vam prihrani dragocen čas.

STEBER 3: ZAHTEVE PO RAZKRITJIH

CCH Tagetik za Solventnost II, Steber 3 vključuje standardne formule, zagotavlja opisne elemente za oceno tveganja in vnaprej zgrajena predloge poročil. Podpiramo izvoze – z XBRL potrjevanjem in taksonomijo Evropskega organa za zavarovanja in poklicne pokojnine (EIOPA) – in vložki – z integracijo podatkov in revizijskim dnevnikom – tako da so poročila pregledna in skladna.

Novo! Vizualizacija (za Solventnost II) dopolnjuje podatke Stebra 3 z vnaprej zgrajenimi nadzornimi ploščami za takojšnji ogled ključnih meritev in izvajanje analize trendov.

PREDNOSTI

Zanesljivost izračuna

Suvereno izračunajte svoje kapitalske zahteve (Zahtevani minimalni kapital – MCR, kapitalske zahteve solventnosti – SCR) s pripravljeno inteligenco za Solventnost.

Zmanjšanje tveganja

Zmanjšajte tveganje z uvedbo stres testov, simulacijskimi modeli in podporo za v prihodnost usmerjene ocene lastnih tveganj (FLAOR).

Natančna napoved

Natančno napovejte prihodnje kapitalske zahteve, analize občutljivosti in »what if« analize scenarijev.

Zmanjšanje napak pri podatkih

Zmanjšajte napake pri podatkih z uporabo enotnega podatkovnega skladišča, ki zagotavlja zmogljivosti pridobivanja, preoblikovanja in nalaganja (ETL) za brezhibno integracijo z drugimi viri podatkov.

Pospešena izdelava poročil

Pospešite izdelavo poročil in razkritij (Poročilo o solventnostnem in finančnem položaju -FCSR, Redna nadzorna poročila – RSR, Lastna ocena tveganj in solventnosti ORSA, itd.) z vnaprej zgrajenimi predlogami kvantitativnih poročil glede na posamezne ali skupinske nivoje poslovnih enot.

Poenostavljeno izpolnjevanje poročil

Poenostavite izpolnjevanje poročil z avtomatizirano XBRL generacijo, potrjevanjem in podporo taksonomije Evropskega organa za zavarovanja in poklicne pokojnine (EIOPA)..

KLJUČNE ZMOŽNOSTI SOLVENTNOSTI II VKLJUČUJEJO

PREDPRIPRAVLJENA INTELIGENCA
CCH Tagetik ne zagotavlja samo vnaprej zgrajenih predlog obrazcev za vnos podatkov, diagnostičnih pregledov in poročil, ampak tudi pravila za izračun, opise in izvoz v XBRL. Programska oprema CCH Tagetik Solventnost II je opremljena z vgrajenimi izračuni zahtevanega minimalnega kapitala – MCR, zahtevanega solventnostnega kapitala – SCR, pripravljenimi za kvantitativne zahteve Stebra I.
ZANESLJIVI, SLEDLJIVI PODATKI
S sledljivimi številkami, stresnimi testi in kvaliteto podatkov ste s CCH Tagetik-om lahko prepričani, da so vaši podatki celoviti. Z uporabo prednastavljene predloge in revizijske sledi so zahteve Stebra II izpolnjene, vaš postopek pregleda brezhiben in vaša poročila brez napak.
UPRAVLJANJE Z RAZKRITJI S prilagodljivim, avtomatiziranim potekom dela in mapiranjem podatkov, CCH Tagetik uskladi svoje procese tako da pokriva vse zahteve poročanja, vključno Solventnost II. CCH Tagetik upravlja planiranje in napovedovanje, modeliranje, konsolidacijo ter potek dela znotraj ene enotne rešitve za upravljanje učinkovitosti delovanja podjetja (CPM) in omogoča natančno in učinkovito vodenje številk v regulatornih poročilih.
VIZUALIZACIJA Vizualizacija (za Solventnost II) zagotavlja vnaprej zgrajene nadzorne plošče za podatke Solventnost II Steber 3 tako, da lahko bolj učinkovito opravljate naloge Stebra 3, nemudoma dobite vpogled v ključne poslovne kazalce in hitro razčlenite podatke za več informacij. Nadzorne plošče se lahko uporabljajo za podatke Solventnosti II Steber 3 iz CCH Tagetika in drugih virov. Dodatne nadzorne plošče lahko enostavno nastavite tako da izpolnjujejo vaše posebne zahteve.
DEL POENOTENE REŠITVE ZA UPRAVLJANJE UČINKOVITOSTI DELOVANJA PODJETJA Nobeno regulatorno poročilo ne obstaja samo zase, temveč je rezultat vaših celotnih postopkov finančnega upravljanja in sistemov poročanja. CCH Tagetik je edina enotna rešitev za upravljanje učinkovitosti delovanja podjetja, ki pripelje natančno in učinkovito podatke v regulatorna poročila.
XBRL IZVOZI Organizacije morajo imeti rešitev, ki je hitra in učinkovita, z močnim preverjanjem podatkov za izpolnjevanje Solventnosti II. Zato smo ustvarili močno, inteligentno in enostavno za uporabo XBRL izvozno orodje, ki vam omogoča, da samodejno spremenite svoje finančne podatke v skladne vnose na osnovi XBRL-ja, ki jih je mogoče zlahka ažurirati za naslednji cikel vnosa.

TAGETIKOVI PROGRAMSKI OPREMI SOLVENTNOST II ZAUPAJO
VODILNA PODJETJA V ZAVAROVALNIŠTVU

»Največja prednost Tagetika je, da pokriva veliko različnih segmentov Solventnosti 2. Od samega izračuna kapitalske ustreznosti, do regulatornega poročanja, vključno z upoštevanjem regulatornih sprememb ter možnostjo planiranja le-teh.«

Mila Markovska

Vodja oddelka za analizo tveganj in poročanja, ZAVAROVALNICA TRIGLAV

DA, ŽELIM IZVEDETI VEČ O CCH TAGETIK.
Za več informacij, prosimo izpolnite spodnji obrazec in član našega tima bo kmalu stopil v stik z vami!

Kontaktni obrazec - SOLVENTNOST II

7 + 7 =

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)